Отпускане на кредит

Търсите ли полезна информация за лесно отпускане на кредит?

 

Всички български кредитни институции са длъжни ясно да показват Годишния процент на разходите (ГПР), който включва всички разходи, свързани с даден продукт за период от една година с включени такси, комисионни и застраховки. Както при банките, така и в случаите на кредитни компании, лихвата по кредитите варира в зависимост от размера на искания заем и времето за изплащане.

В случая със заемите от банки можем да говорим за ГПР, който е по-нисък, но ако сте безработни или не може да докажете доходите си, може да кандидатствате за отпускане на кредит без доказване на доход от кредитна компания. За отпускане на кредит за безработни, специалистите съветват да се обръщате към небанкови дружества. В случай, че доходите ви са от издръжка, наеми, патенти, дивиденти, обезщетения и други подобни източници, по-добре се обърнете към фирма за отпускане на кредит без трудов договор.

Най-изгодният вариант за вас в критична ситуация е да се кандидатирате за отпускане на безлихвен кредит. Той представлява промционален продукт, отпускан от водещите кредитни компании, който цели популяризиране на съответната компания и има маркетингова функция.

Условия за отпускане на кредит

Банков заем се получава при различни условия, които варират според правилата на институцията, която го предлага. Той е различен дори от една банка до друга. Има фиксирани оферти, но като цяло те са адаптирани към специфичните изисквания на клиента. Някои банки предлагат възможност за избор между променлив и фиксиран лихвен процент, което е едновременно изгодно и рисковано. Стратегия за реализиране на изгоден интерес за клиента е действителното му кондициониране под различни форми (животозастраховане, сключено с тази банка, сметки и т.н.).

Ако изпратите искане за отпускане от фирма, разбира се, сумите, отпуснати чрез заем се различават от тези на банката, по това че обикновено са с по-малък размер и по-кратък срок на изплащане. Преди няколко години стойността на бързите онлайн заеми беше някъде между 3 и 5 средни заплати на домакинство, но напоследък бяха направени промени по този таван, който постоянно се увеличава.

По какво се различава отпускането на банков и небанков заем?

Срокът за изплащане за отпускане на банкови заеми може да бъде определен между 5 месеца и 6 години, докато при небанковите финансови институции, този срок за изплащане, обикновено е от един ден до една година. Разбира се, в този случай говорим и за по-малки суми пари, които могат да започнат със 100 лева, но начислените лихви ще много по-високи. В случай на небанкови финансови институции, цялата процедура по отпускане на кредит може да бъде приключена в рамките на 24 часа.

Напоследък има тенденция да се отпускат заеми на хора с много лоша кредитна история и дори все по-често се срещат оферти от типа отпускане на кредит при запор. Те обикновено се предлагат от нови фирми, които се опитват да се наложат на пазара и да популяризират дейността си. Напълно възможно е да има такива кредити, но обикновено, заради повишения риск, те се отпускат при допълнителни гаранции.

Съдействие за отпускане на кредит може да потърсите от независим кредитен консултант. Мнения и коментари може да прочетете от клиенти с повече опит от вас в тегленето на бързи кредити във форумите и социалните мрежи.