Ипотечен кредит срещу залог на къща

При нужда от ипотечен кредит срещу залог на къща

Ако имате апартамент или къща, която желаете да заложите срещу кредит, е добре да отговаря на някои условия. Например жилището да е в  града, където търсенето е най-голямо. Обикновено това се случва  в по-гъсто населените места.

Сумата, която можете да поискате и да ви бъде отпусната е от 5 000 до 10 000 лв. , а  срокът на изплащане е до 10 години. Лошата кредитна история няма значение в този случай.

Ако  банковата институция има лиценз от БНБ може да получите най-ниската лихва. Сумата, която залагате ще бъде отпусната бързо, ако имота ви бъде одобрен. Шансовете са големи, когато къщата е разположена на градски терен.

Този вид кредит може да теглите с различна цел:  да рефинансирате друг кредит, да закупите нов имот, да си купите нова кола, да обзаведете жилището си с нова битова техника, да стартирате нов бизнес или да вложите  парите си в образование. Можете да получите безплатна консултация от консултантите на финансиращата институция.

В повечето небанкови институции самото кандидатстване за такъв кредит е лесно. Документите са малко и одобрението става много бързо.

В небанковите институции можете да погасите предсрочно кредита, ако имате  тази възможност , без да бъдете санкциониран за това и без да плащате допълнителни такси и лихви , както често се случва в банките.

За този вид кредит може да се кандидатства и онлайн. Процедурата за оценка на ипотекирания имот е много бърза. При този вид кандидатстване по интернет до двадесет и четири часа ще получите обаждане от консултант, който ще се свърже с вас и ще обсъди условията, както и ще ви помогне да изберете най-добрия и подходящ за вас вариант.

След като се консултирате и да уточните подробностите ще бъде стартирана процедурата за отпускането на желания размер кредит. За броени часове след това парите ще бъдат налични в банковата ви сметка.