Условия за теглене на кредит

Какви са условията за кредит от банките и небанковите  компании?

 

Условия за кредит

Минималните изисквания и необходимите документи, които са необходими за отпускане на кредит, могат да варират от една компания до друга и зависят от размера и продължителността на погасителния период на искания заем. С този пост ще разгледаме накратко чрез някои примери най-популярните условия, които поставят пред потребителите, кредитните финансови организации на българския пазар.

Задължително условие за всички небанкови кредити е кандидатът да притежава валиден документ за самоличност. Няма да получите кредит с шофьорската си книжка, така че е задължително да имате лична карта. Като цяло (има и изключения), може да ви бъде отказан кредит, ако вместо лична карта, представите паспорт или временен документ за самоличност, защото те няма да са достатъчни за фирмите. Българското гражданство и постоянното пребиваване в България са задължителни, въпреки че тези условия се подразбират, когато имате актуален документ за самоличност.

Всички кредитни компании имат свои собствени възрастови условия. Минималната възраст започва от 18-годишна възраст, но някои компании не отпускат заеми на онези, които нямат навършени поне 21, 24 или дори 25 години. Максималната възраст обикновено е в диапазона 70-75 години, но има и изключения. В някои случаи се изисква максимум 55 години, а други фирми предоставят заеми на възрастни хора на всякаква възраст.

Друго необходимо условие в повечето случаи е доказателство за стабилен доход. Това може да е заплата, пенсия или друг постоянен източник на пари, от който може да бъде възстановена сумата по заема. За разлика от банките, които отпускат заеми само на хора с фиксиран доход под формата на месечни заплати, финансовите институции, които предоставят бързи онлайн кредити, не се нуждаят от това. Приходите могат да се докажат и чрез извлечение от банковата сметка, където се отразяват месечните редовни приходи. Други опции са фишът от работодателя за работната заплата или пенсионното удостоверение.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

  • условия за безлихвен кредит
  • условия за ипотечен кредит
  • условия за безлихвен кредит от държавата
  • условия за студентски кредит
  • условия за фирмени кредити