Ипотечен кредит за гараж

При нужда от ипотечен кредит за гараж

Гаражът може да бъде част от жилищния имот и да съществува като идеална част от имота, но може да бъде реализиран и като самостоятелен обект. И в двата случая вие можете да теглите кредит. Гаражът може да се използва за обезпечение на ипотечния кредит, защото той се води недвижим имот, който има собствена стойност и пазарна цена. Когато строите гараж трябва да знаете, че той е със собствен статус и можете да подготвите неговите документи отделно.

 

Преди да построите гаража можете да използвате ипотечен кредит за покупка на мястото, където ще се строи. Същият гараж може да бъде използван като обезпечение за кредита. Важно условие тук обаче е, той да се построи навреме, според заложените условия, както и изискванията на банката. В противен случай той ще стане нейна собственост.

Ако желаете да закупите гараж в централната част на града, който да използвате по предназначение за колата си или пък да развивате други дейности, важно е да знаете следното: ако използвате същия гараж за обезпечение, то вие ще сключите сделка според пазарната цена на обекта. Това ще ви лиши от максималния размер на кредита, защото ще трябва да влезете в схема за ипотека с друг имот. Добре е предварително да си направите финансов план, от който да можете да извлечете допълнителни дивиденти от вашия гараж – като отдаване под наем, развитие на търговска дейност и други подобни дейности, които биха ви донесли допълнителни финансови доходи. Тогава изплащането на ипотеката няма да бъде проблем за вас.

В зависимост от това какъв е вида на ипотечния кредит за гараж, сумата може да бъде преведена директно на собственика на гаража или на собственика на мястото, където ще строите гараж.

Ако банката ви предложи добри условия за ипотечен кредит, вие ще можете да реализирате кредита в много добри параметри, поради мащаба на гаража, като размери и поради по-ниската му пазарна стойност.