Заем за покупка на автомобил

Основното при кредита за покупка на кола

Всеобхватен спор е дали автомобилът спада към добрите или лошите инвестиции. Отговорът не е еднозначен, но не може да отречем фактът, че нуждата от автомобил за средностатистическия човек, става все по-голяма. Придвижването от един град до друг или дори градско в големите градове, е трудно и колата се явява лукс в такива условия. Предвид цените на автомобилите, на човек му е трудно да спести сумата и да я заплати кеш при покупка. Затова повечето прибягват до теглене на заем в името на мечтаното превозно средство.

Кредитите за автомобили са най-различни и се отпускат при различни условия. Съветваме ви да проучите добре предложенията на финансовия пазар и да вземете най-изгодното решение. Накрая може да изберете в каква валута да бъдат отпуснати парите. Въпросът, на който също ще бъде нужно да си отговорите е дали ще искате кола втора употреба или чисто нова.

Застраховка към кредита се предлага почти във всяка банкова и небанкова институция. При първият вариант ще трябва да си отделите повече време и ще се наложи да представите повече документи.

Изгоден вариант за такива заеми, например до 7000-8000лв предлага БНБ „Париба”. При тях сумата най-често се връща в срок от 3 години. Това, което ще трябва да представите ще са шофьорската и личната ви карти, а също и договор от мястото, на което работите. Точно така, трябва да имате стабилни и постоянни доходи за всеки месец.

При всички положения изборът на институция не трябва да бъде необмислен и светкавичен. С търпение направете проучване на всички оферти в различните институции и не забравяйте, че най-важно е да обърнете внимание на лихвите. Все пак от тях ще зависи колко всъщност пари ще върнете.

Има един специфичен момент при закупуването на превозно средство на кредит. То не е ваше до момента, в който не погасите последната дължима сума на институцията.