Как да се предпазим от кредитни измамници

Бихме посъветвали всички потребители да проучат фирмата за бързи кредити, преди да предприемат стъпки към взимането на кредит.

У нас все още съществуват множество тъмни субекти, които посредством средствата за масова информация, разбирайте вестници и тези онлайн – сайтовете за обяви се опитват да оплетат в своите лихварски мрежи нищо не подозиращи хора, изпаднали в беда със спешна нужда от пари на заем.

В интервю пред Monitor.bg Николай Цветанов  от  Асоциацията за отговорно небанково кредитиране коментира, че:

“Тогава, когато един търговец не е готов да сложи името и марката си пред рекламата за продукта – това е една гаранция, че той се страхува от нещо. Можем да стигнем до нелицензирани компании, измамници – които въобще не са финансови институции, или банки, които нямат право да предоставят такива услуги – които устно обещават една цена на услугата, а после изискват друга и се стига и до тормоз на потребителя”,

Източник: http://www.manager.bg/obshchestvo/podvodnite-kapani-pri-teglene-na-brz-kredit
Ето няколко препоръки, които ще ви помогнат да се справите самостоятелно с евентуални рискове при кандидатстване за удобен бърз кредит онлайн или в офис на компания:

  1. Легитимност – Уверете се, че избраната от вас кредитна компания е легитимна и е оторизирана от Българска Народна Банка да отпуска потребителски бързи кредити. Проверете на официалната страница на организацията за издаден лиценз от БНБ, който удостоверява това.
  2. Защита на личните данни – По-горното е невъзможно, ако съответната компания за отпускане на бързи заеми не е оторизиран оператор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни. Така, че ако това изискване е налично, то няма смисъл да се притеснявате за своите данни, тъй като те се обработват на принцип подобен на този в банковите организации.
  3. Запознайте се с условията – Прочетете изцяло условията на избраната кредитна компания, за да сте сигурни, че при отпускането на така желания от вас бърз кредит няма да подпишете нещо, с което не сте съгласни. Като цяло това при официалните компании не е практика, тъй като те повече губят, ако подобно нещо се разчуе в интернет, а новините там летят със скоростта на светлината.
  4. Препоръка и мнение от експерт – Попитайте приятел или потърсете препоръка в интернет за една или друга фирма за отпускане на заеми. Търсете обективни мнения, които често са лесно различими от черния PR, които понякога си правят тези фирми, тъй като е доста обосновано и навлиза в детайлите на процедурата.
  5. “Обяви на дърво” – Не се доверявайте на обяви от вестници или сайтове за обяви, които ви обещават изгодни бързи кредити от хора най-често свързани с подземния свят.

Още информация по темата:

Преди да вземете онлайн кредити [ 9 ценни съвета ]

Пълен наръчник от съвети, как да вземете безопасно кредит: Финансовите затруднения може да застигнат всеки. В момент на трудност и отчаяна нужда от средства понякога хората попадат в клопката на недобросъвестни лица или фирми, които предлагат привидно невероятно изгодни условия за предоставяне на заем.

Източник: http://www.hebros.bg/saveti-za-vzimane-barz-kredit-online/

7 съвета как да вземем безопасно бърз кредит от Credissimo

Бързите кредити са чудесен съвременен инструмент за разрешаване на краткосрочни финансови въпроси. Почти няма човек, който да не е бил изправян пред дилемата дали да си позволи нещо сега, как да плати определено задължение, откъде да намери сумата. Неслучайно вече повече от половината българи са се възползвали от удобството на онлайн кредитирането.