Лесни кредити

Какво са лесни кредити и как да кандидатствате за тях?

Кредитите, за които може да се кандидатства най-общо се делят на банкови и небанкови. И в двата случая, без значение към какъв източник на финансиране се обръщате, лесен кредит онлайн заем, отпуснат бързо и без да са необходими много документи. Предназначението му е лична и не се изискват гаранции. В този пост ще се опитаме да сравним банковите и небанковите заеми по отношение на лекотата и бързината на получаването им.

Кредити с лесно одобрение

Задавате ли си въпроса кой дава най лесно бърз кредит? Можете да изтеглите лесен кредит от банка. Добре е да знаете, че когато кандидатствате за бърз и лесен кредит, банката ще вземе предвид дали вие като кандидат имате официална заетост или сте без трудов договор. Може да поиска извлечение от сметката, доказващо постоянния доход. Банката може да провери дали имате стабилна работа и може да поиска удостоверение за заплата и дори стаж. Обикновено е трудно да се получат лесни кредити за безработни от банки. Друг труден въпрос е свързан със заявленията за лесен кредит с закъснели вноски, тъй като банките проверяват кредитната история в ЦКР и имат строги изисквания в този аспект. Разбира се, в някои случаи могат да се правят изключения и да отпускат лесни кредити с лошо ЦКР, като това решение се оставя на финансиращите институции.

Модерните и гъвкави фирми отпускащи лесно бързи кредити са много по-адаптивни и по-бързи при отпускането на такива заеми, тъй като отпусканите суми не са толкова големи и срокът за изплащане обикновено не е много голям. Може да получите лесен кредит до 8000 лв и то за не повече от една-две години.

Клаузите в договорите на онлайн заемите са прозрачни и ясни, като няма скрити разходи. Единственият документ, от който се нуждаете за небанков заем, е лична карта. Той ви трябва, за да докажете, че сте над 18 години и че сте български гражданин. Ако обаче вече сте теглили небанков заем от същата компания, е много по-лесно да стигнете до парите.

В заключение, най-лесен кредит не означава най-изгоден. За всеки случай внимателно анализирайте офертите. Ако искате да си икономисате известни разходи, проявете търпение, проучете текущите оферти на кредитния пазар и преценете кой продукт е най-подходящ за вас.

Не обръщайте внимание на съобщения в мрежата лесни кредити обяви, както и на уреждане на лесни заеми, особено ако не са от лицензирани финансови институции.