Кредити от частни лица

Спешен кредит от частни лица

Живеем във време, в което няма нищо безплатно. Колкото и да не ни се иска да признаваме, че са най-важното, парите са на преден план във всяко едно семейство. Често притиснати от текущи нужди, здравословни проблеми, дългосрочни планове, имаме нужда от повече средства. Заплатата не достига и се решаваме да вземем кредит. Преди да го направим, трябва да имаме едно наум. Защо? Ето едно кратко обяснение за това как да преценим от къде да теглим пари назаем.

 

Пазете се от измамници – не се доверявайте на частни лица и търговци, които ви гарантират високи суми само с одобрение до няколко дни, с ниска лихва и без поръчители. Техните условия са нереалистично благоприятни, за да привличат повече клиенти. Винаги проверявайте дали са лицензирани фирмите, от които ще теглите кредит.

Заложните къщи могат само да ви предоставят временно решение на финансовите проблеми– бъдете на щрек за мними лица, големи суми пари, искане за ипотекиране на имущество и т.н.

Банковите институции са тези, на които може да имате пълно доверие– при тях нещата са лицензирани с договор, попълват се документи, изчаква се определен срок и след това парите ги получавате срещу определена лихва. Предимството е, че банките дават по-големи суми пари, в случай че потребителя се нуждае от тях- например за закупуване на къща, апартамент, имот и др.

При небанковите институции одобрението е по-бързо – от няколко часа до ден, два. Срокът на погасяване на заема се избира от клиента, сумите могат да бъдат до няколко хиляди лева. Тук предимството е, че парите ги получавате в момента на одобрението, кандидатстването е онлайн, по телефона или в офиса на фирмата. Не се изисква доказване на доходи, както и поръчители. Условията са ясни и клиентът винаги се запознава с тях, преди да  подаде заявката за получаване на заем.

Вие сами преценете от каква сума пари имате нужда, но най-сигурни са банковите и небанковите институции.

ВИЖ ОЩЕ:  заеми от частни лица за цялата страна,  спешен кредит от частни лица, кредити от частни лица за хора с лошо цкр, частни лица отпускащи кредити, заеми от лихвари, експресни заеми от частни лица.