Кредити за обединяване на задължения

Какво представляват т.нар. кредити за обединяване на задължения?

През последните няколко месеца на пазара се появиха много предложения за обединяване на задължения. Изглежда, че хората, които са вземали ипотеки с високи лихвени проценти през предходните години, са имали реална възможност да намалят плащанията си. На практика обаче то не е отворено за всички и самото обединяване на дългове има свои подводни камъни, за които кредитополучателят трябва да е наясно предварително.

Какво представлява обединяването на дългове?

Обединяването на дългове означава да преместите всичките си дългове на едно място. Това ви помага да не плащате няколко кредита всеки месец и да балансирате, като изплащате само един единствен заем. Нещо повече, заемът за обединяване може да намали лихвения ви процент и да ви помогне да изплатите дълговете си още по-бързо.

Това е подобно на рефинансирането на заем, тъй като новият заемодател изплаща стария заем и вече имате нов заемодател. Въпреки това, за разлика от рефинансирането, заемът за обединяване на дълга, може да изплаща дългове към множество заемодатели, докато рефинансирането обикновено се отнася само за един заем.

Има много банки, които се ангажират с обединяване на дългове и тяхната цел е да ви помогнат да се отървете от дълговете с висок лихвен процент. Въпреки това обстоятелствата се различават между кредитополучателите, така че е важно да намерите заем, който отговаря на вашите финансови нужди.

Лесни стъпки, за да се отървете от дълга

Помислете правилната опция за вас ли е обединяването на дълга? Заемът за обединяване на дългове е един от най-популярните варианти за управление, тъй като обикновено предлага изгодни условия и е по-гъвкав в методите си на плащане.

Други заемодатели могат да предлагат подобни необезпечени заеми, но понякога те са с по-висок лихвен процент, тъй като не са обвързани с изплащането на дълга ви.

Когато обмисляте заем за обединяване на дългове, той трябва да намалява вашите дългове. Вие все още ще дължите същата сума, но вашият лихвен процент и условията за плащане могат да бъдат коригирани.