Ипотечен кредит калкулатор

Интересува ли ви какво е ипотечен кредит калкулатор?

Ипотечен калкулатор с допълнителни плащания

Дори ако банката заяви, че няма комисионни за ипотечни заеми, не забравяйте за допълнителни разходи, които не са пряко свързани с комисионни, но произтичат от изискванията на банките към ипотекирания имот. Това може да е вярно за различни изисквания за застраховка на недвижими имоти, животозастраховане на кредитополучателя и заплащане на услугите на независими компании, които ще оценяват имота. Жилищен кредит калкулатор ще помогне, включително при оценката на допълнителните разходи, изплащани както като еднократна сума при издаване на заем, така и периодично.

Ипотечен калкулатор с предсрочно погасяване

Може би се питате трябва ли да тегля ипотека сега? Калкулатор лихви по ипотечни кредити ще ви помогне да определите момента във времето с минималните разходи за закупуване на недвижим имот с помощта на ипотека спрямо вашите индивидуални условия. Чрез кликване върху бутона „Добавяне на предсрочно погасяване“ е възможно да се създаде план, състоящ се както от периодични, така и от еднократни плащания, насочени към предсрочното погасяване на дълга. Така ще може да осъществите предварително изчисляване на лихви по ипотечни кредити. Някои банки предвиждат неустойки, свързани с такова погасяване, които също могат да бъдат взети предвид при определяне на комисионните, като се посочва условието за такова действие „в случай на предсрочно погасяване“. В този случай всички свързани комисионни ще бъдат приспаднати от сумата, посочена в плана, и само останалата част ще бъде изпратена за изплащане.

Какъв тип плащания да изберете в ипотечен калкулатор

Общият размер на начисляванията е по-малък при диференцирана схема (с намаляващи вноски), но е важно да се има предвид инфлацията, особено в случай на ипотечни кредити, които се вземат за много дълъг период от време. При висока инфлация анюитетния начин на погасяване може да бъде много по-изгоден и това се доказва при изчисляване на ипотечен кредит с онлайн калкулатор. С други думи, ще може да купите повече стоки и услуги през целия срок, тъй като в началото ще има повече свободни средства с по-голяма покупателна способност.