Всичко за кредитните карти

Искате ли да знете всичко за кредитните карти?

Кредитната карта е вид заем, който теглите за неопределено време и чиито пари можете да използвате, когато искате и за какво искате. Винаги ще имате на разположение определена сума пари, дори когато сте много близо до максималната граница. На месечна база от вас се изисква да плащате минимално плащане, което е пропорционално на изразходваната сума. Част от тези пари са месечните лихви, а останалите ще останат във вашата сметка, за да бъдат използвани, когато имате нужда от тях. Можете също да използвате кредитна карта за теглене на пари в брой, ако изберете правилния продукт.

Има различни видове кредитни карти, които се издават от банки и кредитни компании. Можете да поръчате кредитна карта, от която можете да теглите пари в брой, да плащате сметки и за пазаруване. Всяка банка има няколко вида кредитни карти. Тъй като всеки отделен заемодател има свои собствен набор от продукти, максималният одобрен лимит се различава и лихвеният процент варира в зависимост от продукта. Следователно трябва да сте много внимателни, за да не получите друг вид кредитна карта, а не този, от който се нуждаете.

От кредитната карта можете да изтеглите пари в брой от всеки банкомат и да платите лихвите в момента на получаване на пари. Можете също така да плащате сметките си с тази карта.

За разлика от дебитната карта, сумата за покупка с кредитна карта не се трансферира от сметката със средства на клиента, а от договорения с банката (фирмата) кредитен лимит. Понякога кредитната карта е създадена по начин, по който, когато иска клиента да може да надвишава договорения кредитен лимит. Кредитните карти могат да допринесат за това, потребителят да създаде положителна кредитна история в ЦКР. Благодарение на нея, картоползвателят ще може в бъдеще да ползва потребителски, ипотечни, авто и други кредити.