Кредит срещу ипотека

Заявете своя кредит срещу обезпечение на имот/ срещу ипотека на (къща, вила, търговски обект, апартамент, ателие).

Кредит до 200 000 лева на изгодни условия.  НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО съдействие  за най-изгодните условия за вас.
Вижте нашите партньори и кандидатствайте в краткия формуляр само за няколко мунути! Отговор в рамките на 24 часа от вашата зявка.

 

 

Ипотечните кредити според тяхната насоченост

 

Ипотечните кредити обикновено се характеризират с обезпечение върху движим или недвижим имот и дават удобната възможност за едно дългосрочно, но ниско лихвено изплащане. Според тяхната насоченост или за какво ще бъдат използвани те са:

  1. Целеви. За закупуване, ремонтни или довършителни дейности, строеж или пък рефинансиране.
  2. Нецелеви. Тези са просто за покриване на някакви текущи нужди.

Към целевите ипотечни кредити спадат няколко, както споменахме по-горе и сега ще ги разгледаме по-подробно:

  1. Кредитите за закупуване. С тях се сдобивате с жилища като апартаменти или къщи или пък – гаражи, някакви парцели, ателиета, офиси изобщо всякакви имоти, които са недвижими. С такъв ипотечен кредит може да финансирате своето придобиване на собствеността върху завършен или незавършен имот. Ако имота още се изгражда може изплащането да става на траншове по предварително подписан договор. Обезпечението е учредяване на една договорна ипотека върху имота, по всички закони на държавата. Като въпросният имот се закупува с помощта на предоставеният кредит. Ипотеката може да е върху въпросният имот или върху други имоти на лицето, което желае кредита. Размера на кредита зависи от:
  • Каква е стойността на въпросната сделка? Финансира се между 80 и 100 % от сумата в зависимост от това, коя е банката.
  • Каква е пазарната стойност на избраният от вас имот, с който ще обезпечите заплащането? Оценката се извършва от експерти. Тук процента финансиране може да варира между 50 и 95%. Имат значение фактори като местоположение и конструкция на имота.
  • Какви са доходите на този които желае кредита? Тук критериите са различни просто трябва да проучите банките.
  • Какъв е максималният размер според банката? В повечето случаи няма ограничения ако са изпълнени изискванията за доход и оценката на ипотекираният имот е достатъчна да обезпечи искания кредит. Но може и да има горна граница като 300 000 например.
  • Какъв е срока на кредита? Започва от 20 и може да стигне до 35 години в зависимост от исканата от гражданина сума. Като има условия за максимална възраст.
  •  
  1. Кредит за ремонти. Може да е на траншове с изискване за снимки за дейността която се извършва. Финансира се между 60 и 100% от дейността. Останалите условия са подобни на горните.
  2. Кредит за строеж и довършване. Единствената разлика е че тук заплащането става на базата на офертата на фирмата за довършителните дейности или строежа.
  3. Рефинансиране. Целта е да се погасят окончателно задължения към други банки.
  4. Кредити за българи в чужбина. Обикновено сумата е в евро до 150 000 хиляди и се отпуска в период от 15 до 35 години. Има някои тънкости в зависимост от държавата където живее българинът, но иначе условията са почти същите.
  5. Потребителски ипотечни кредити. Разликата е че банката не се интересува за какво се използват парите.