Често задавани въпроси за бързите кредити

1. Кредит за хора без трудов договор и поръчител

В случай, че нямате трудов договор и не желаете да ангажирате свои приятели като поръчители за кредита, който Ви е необходим, не всичко е загубено. При силните небанкови институции отпускането на бързи кредити без трудов договор и поръчител е напълно реално и възможно.

2. От къде да взема кредит без поръчител?

Кредит без поръчител и без гарант можете да вземете от силните на пазара фирми за бързи кредити в България. Трябва да сте пълнолетно лице с валидна лична карта, да можете да удостоверите наличието на доходи, да попълните заявка за искане на кредит, за да получите обаждане до няколко минути. Просто е необходимо да направите проучване на условията на различните фирми, за да се спрете на най-изгодните за Вас.

3. Мога ли да кандидатствам за рефинансиране на кредита?

Отговорът е ДА. В случай, че сте коректен платец и в срок внасяте вноските по старият си кредит, при нужда можете да рефинансирате текущия си кредит, стига да сте се спрели на коректна и добра небанкова институция.

4. Когато събота и неделя ви трябват пари и не знаете от къде да вземете?

Можете да изтеглите бърз кредит и през уикенда. Има фирми, които работят без почивен ден. Работното време в събота и в неделя трябва да проверите в съответната секция на сайта на избраната фирма. Ако изпратите заявление в извън работно време, то ще се разгледа на следващия ден. Добрите фирми работят без почивни дни.

5. Спешно ми трябват пари. От къде мога да взема пари на заем?

Силните на пазара на бързото кредитиране могат да ти предложат пари навреме. Работи се всеки ден и дори да попълните своето онлайн заявление извън работно време ще се свържат с Вас още на следващия ден.

6. Фирми за бързи кредити, които работят събота и неделя

Ако са Ви необходими пари и то бързо, включително в събота и неделя има фирми на този пазар, които оценяват, че трябва да осигуряват достъпна услуга всеки ден. Проучете най-добрите в бранша или директно попълнете заявка онлайн в сайта им или през мобилно приложение, ако има такова и очаквайте да се свържат с Вас.

В събота и неделя работят:

  • Кредисимо
  • Фератум
  • Вивус

Кредитни фирми, които работят денонощно?

Можете да изпратите заявление за бърз кредит например от Кредисимо, Фератум и Вивус по всяко време. Самите заявления се обработват в работно време, а почивни дни за подаване на онлайн заявление няма.

Трябва ли да доказвам доходи, за да взема бърз кредит?

Не, обикновено добрите фирми в бранша нямат такова изискване. Необходимо е само да имате доходи, които да удостоверите като тези средства не е нужно да бъдат от трудови правоотношение.

Полезни ресурси:

Закон за потребителските кредити БНБ – файл

Подаване на жалба за некоректни фирми за бързи кредити

Подаване на жалби към АОНК ( Асоциация за отговорно небанково кредитиране )

Централен кредитен регистър на БНБ