Бързи кредити за хора с лошо кредитно досие / цкр

Вижте нашите предложения за Бързи кредити за хора с лошо кредитно досие (ЦКР)


Онлайн кредити за лица с лошо кредитно минало в Кредитният регистър на БНБ

Много потребители имат проблем с кредитното минало, което в много случаи им създава някои затруднения при последващи заявления за кредити. Вече доста финансови небанкови институции в България отпускат заеми дори и да се с лошо кредитно досие, единствено е необходимо доказването на доход ( всичко е индивидуално при различните фирми, но като цяло не би трябвало да има проблем да ви бъде отпускат кредит). ЦКР е вид архив, който пази историята на потребителите относно техните минали и настоящи кредити и от който финансовите институции черпят информация за техните настоящи и бъдещи клиенти.

Бързи кредити за хора с лошо кредитно досие

Не сте си плащали вноските по кредита и са ви вписали в ЦКР като нелоялен клиент?

Неприятен момент за всеки, който иска да се възползва от услугите на финансовите институции и да изтегли някакъв вид кредит е попадането в графата „нелоялен клиент“, тъй като това утежнява в голяма степен одобрението за получаване на кредит, а в някои случаи води и до отказ за даването на такъв. Има много случаи, в които хора попадат в този лош регистър, като дори не знаят за това и го разбират чак когато отидат да теглят нов кредит и им го откажат или дори да не получат отказ процедурата по получаването на средствата се утежнява безкрайно.

Финансовите институции обаче са все по-гъвкави и поставят нуждите на клиентите си над всичко. Въпреки лошото кредитно минало, те предлагат на своите клиенти възможност за ползване на кредитни продукти при добри условия. При одобрение за кредитиране, под внимание се вземат показатели като индивидуалния кредитен рейтинг на кандидатстващия и някои други индивидуални показатели.

Кредитен регистър

Кредитния рейтинг е важен показател при търговските банки, но доста небанкови институции дават шанс и на хора с не добро кредитно минало да получат съответното финансиране.
По отношение на настоящото финансово положение се обръща внимание на някои основни показатели като обезпечение на заема с лични активи, недвижимо имущество и други сходни. Няколко от по-големите фирмите за бързи кредити в България позволяват кандидатстване и отпускане на заем само срещу лична карта. Така се спестява както време, така и средства на клиента.

“Гаранция Франция”

Надеждността на кредитоискателя се определя на базата на множество фактори, като наличие на допълнителни гаранти – физически лица или издадена банкова гаранция. Важен момент при обслужването на кредита е да се спазват уговорените в индивидуален план условия, да се следят сроковете и в случай на невъзможност да се обслужи кредита навреме, е хубаво клиента да се свърже с компанията, която е издала кредита и да се предоговорят условията, което може да мине през рефинансиране или чрез промяна на основната схема за изплащане на кредита.

Ако финансовата институция все пак откаже кредита, има варианти, които могат да бъдат в помощ на хората с лошо кредитно минало. Единият разбира се е клиента да се отнесе към лидери на пазара на небанковите институции, които да предлагат по-ясни и не толкова утежняващи и заробващи условия.